Sunday, September 14, 2008

Tietoinen valinta-messuilta

Kävin 14.9 Piikkiön Tuorlassa Tietoinen valinta-messuilla. Henkistä hyvinvointia oli tarjolla - energiavirrat tapetilla. Vaihtoehtohoitoja oli rajoitetusti, ainoasta homeopaatista löysin vain lääkepullot hoitohuoneen pöydältä. Tarjonta oli energiakeskeistä ja erilaisten energiahoitajien varauslistat olivat jo aamupäivästä täyttyneet. Yrtit, homeopatia, ravitsemus, refleksologia ja akupunktio näkyivät vain sivuhuomautuksina.

Cecilia Sifones otti yhteyttä arcturuslaisiin. He Cecilian mukaan auttavat maan ihmisiä heräämään valokehoihinsa - projekti, joka on kosmisessakin mittakaavassa tärkeä. Arcturuslaisten puhuessa sujuvasti Cecilian läpi, epäselväksi silti jäi: jos ihmisten ylösnousemus on "Galactic Return and to the other projects" tärkeää, eikö Arcturuksesta - 36,7 valovuoden päästä - miksei SETIllekin voisi tiputtaa muistiota asiasta. Jos asialla on kiire, arcturuslaiset voisivat saada korkeamman profiilin huomiota muutamalla radiosignaalilla.

Vapaa-aikanaan Cecilia käyttää supervoimiaan hyvään: nostelee pianoa ja tasoittaa lentokoneen edeltä turbulensseja. Kuten arcturuslaiset sen tarkoittivat.

Ulla-Maija Grace, turkulainen aromaterapian ja joogan yrittäjä - jolla on sidoksia myös terveydenhuollon koulutuksiin tässä lähialueilla - erottui joukosta. Älykäs ja positiivinen puhuja kävi aisteja ja niiden vaikutusta läpi ilman selkeitä asiavirheitä. Toisaalta puheen asiasisältö tulkintapuolella jäi "kuuntele oman kehon viestejä" ja "te olette tulleet tänne, joten teillä on kaipuu johonkin" välille. Aivojen evoluutiota ja aistialueiden sijoittumista vetohevosenaan käyttänyt hyvänolon esitelmä tässä kontekstissa kuulosti melkein kutsuhuudolta: takaisin maanpinnalle.

Ainakin päällepäin energiakentän kuntoilu tuntui olevan tärkeintä messuvieraille, varsinaisia terveysväitteitä ei muutamassa tunnissa suorastaan kävellyt vastaan. Valtaosa vieraista oli keski-ikäisiä naisia. Olen hukassa vaihtoehtoisia hoitomuotoja käyttävien ikä -ja sukupuolijakauman kanssa, mutta nuoria messujen kuluttajapuolella vaikutti olevan hyvin vähän.

No comments: